PUSAT TRANSPLANTASI RAMBUT MALAYSIA

Sembuhkan Rambut Gugur

Hair Transplant Tanam Rambut Procedure

TANAM RAMBUT

KAEDAH FUE

Cara Tanam Rambut Terbaik

PROMOSI TAHUN BARU 2021

Dapatkan 10% Graft Lebih

Mengenai Follicular Unit Extraction

FUE i.e Follicular Unit Extraction, melibatkan membuang folikel rambut yang sihat secara langsung dari kawasan penderma pada kulit kepala yang juga dipanggil kawasan tetap dan mencangkokkannya ke kawasan botak atau penipisan.
Kebotakan pola lelaki adalah sesuatu yang kami kerap dilayan di klinik kami. Terdapat banyak jenis kebotakan pola lelaki, dari peringkat 1 hingga tahap 7 mengikut klasifikasi Norwood.
Kami menyediakan rawatan untuk semua peringkat, dan kami boleh melakukan transplantasi FUE sepenuhnya atau dicukur sebahagiannya.

Di sini di Pusat Transplantasi Rambut Malaysia, perkhidmatan kami tersedia untuk semua peringkat umur, kaum dan jenis rambut. Oleh kerana semua orang mempunyai jenis rambut yang berbeza dengan kaliber yang berbeza, kami mempunyai banyak alat yang mempunyai saiz yang berbeza untuk membuat tumbukan semasa prosedur pemindahan.
Kami juga menyediakan rawatan selepas penjagaan yang termasuk dalam perkhidmatan dan kami akan menindaklanjuti dan membimbing anda melalui perjalanan selepas penjagaan.

Prosedur FUE di Pusat Transplantasi Rambut Malaysia

Cara Fully Shaven

Cara Partly Shaven

Cara Prosedur?

Rawatan itu dijalankan di bawah anestesia tempatan, menghapuskan risiko dan downtime yang berkaitan dengan prosedur pemindahan rambut lain. Dan kerana rawatan yang minimal invasif, pasukan kami memastikan bahawa penderma kelihatan utuh selepas prosedur pemindahan rambut dan anda boleh memastikan rambut anda benar-benar pendek jika anda lebih suka tanpa apa-apa parut linear jelas. Dalam kebanyakan kes, pesakit dapat kembali bekerja pada hari berikutnya dengan hasilnya.

Kaedah ini menggunakan peranti pukulan khusus, dari diameter 0.6mm – 1.0 mm, untuk mengeluarkan unit folikel lengkap dengan kelenjar yang diperlukan. Ini memisahkan tisu sekitar dari unit, bermakna trauma minimum dan hasil yang lebih baik. Rawatan itu dilakukan di bawah loup berkuasa tinggi menggunakan instrumen yang direka khas, yang membolehkan doktor Transplantasi Rambut bekerja dengan ketepatan yang paling tinggi untuk hasil yang kelihatan semula jadi, tidak dapat dikesan.

Saya Berminat

Sila uruskan appointment percuma dengan doctor

Prosedur

FUE Procedure Info

Seluruh proses mempunyai sedikit kesakitan, dan masa pemulihan cukup cepat.

Proses Penuaian – Rambut donor dituai dengan teliti, memberi perhatian yang mendalam untuk melindungi bekalan darah dan saraf semasa memaksimumkan hasil panen. Penutupan laman web penderma yang teliti meminimumkan ketidakselesaan dan meningkatkan penyembuhan.

Penciptaan Tapak Penerima – Situs penerima dipilih dengan sudut, arah, corak dan graf yang sesuai untuk membuat keputusan yang paling semula jadi.

Penempatan Graft Rambut – Pasukan kami yang berpengalaman dengan mahir meletakkan semua graf rambut sehingga mereka tidak terlalu dalam atau terlalu tinggi dan untuk mencegah trauma apabila penempatan.

Kebaikan Transplantasi Rambut FUE

Dengan kaedah FUE, pesakit mendapatkan rambut yang intensif & semulajadi.
Ini adalah penyelesaian untuk keguguran rambut baru dan maju.
Teknik ini selesa untuk pesakit kerana mereka merasa kurang sakit dan selepas operasi, mereka tidak mempunyai luka linear dan tiada jahitan.
Selepas, FUE, pesakit mendapat pemulihan yang cepat; pesakit boleh kembali ke kehidupan normal dan melakukan perjalanan sehari selepas itu.
Di tapak penerima – garis rambut yang cukup baik yang sesuai dengan wajah anda dengan ketumpatan rambut yang terbaik, anda boleh mempunyai keseluruhan dan di bahagian tengah hadapan yang paling penting. Arah semula jadi dan angulasi rambut.

Proces Persembuhan

Anda boleh meninggalkan klinik selepas rawatan. Penyembuhan mengambil kira-kira 3-4 hari, selepas mana titik kemerahan atau bengkak sedikit di kawasan rawatan akan berkurang.

Selepas pemindahan yang berjaya, rambut yang dipindahkan mungkin jatuh selepas 3 minggu, tetapi ini tidak sepatutnya bimbang apabila mereka tumbuh lebih baik dari sebelumnya, selepas 3 hingga 6 bulan. Pesakit boleh kembali kepada kehidupan rutinnya dalam masa satu minggu dari rawatan.

Video Review Customer

Foto Sebelum Dan Selepas

Sila hubungi Saya

inder popup

2021 Free Grafts Promotion

Enjoy free 10% additional  grafts for your Hair Transplant Procedure.
*Sign Up now to redeem this special offer.

inder popup

Instagram User Promotion

Enjoy RM1200 worth of grafts for your hair transplant procedure .
Sign up today to get this special offer